Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 7 december 2011

Fyrahundrafyrtiofyra dagar sedan valet...


 444
dagar sedan VALET

Ja så står det idag på Ölandspartiets officiella hemsida, som Du hittar om du klickar här! Den sidan är det många som uppskattar. Där finns direktlänkar både till Ölandsbladet och till andra länsbaserade tidningars Ölandssidor. Där finns också direktlänkar till en rad andra spännande företeelser med egna hemsidor runt om i vår kommun. Och så kan man hitta till det lokala vädret på tolv olika platser i kommunen!

Vi vet att det är många som går in på Ölandspartiets hemsida bara för att det är så praktiskt att så mycket finns samlat där. Kanske Du är en av dom?

Och för Ölandspartiets del kan vi känna oss ganska stolta över hur vi numera fungerar.  Bara 444 dagar efter valet, så står det ganska klart att Ölandspartiet är det främsta och enda riktigt tydliga oppositionspartiet. Och vi har siktet riktat framåt!

Hade inte Ölandspartiet haft en plats i socialnämnden så hade där inte funnits någon som helst opposition. Där är det endast Öp som vågat protestera - och stå för det - när det gäller inskränkningarna i pensionärsmaten och mot höjda taxor inom äldreomsorgen. Socialdemokraterna föredrar att tiga. De gamla inom äldreomsorgen är värda bättre!

Det var också endast Öp i socialnämnden som ville värna om ett bra företagsklimat i somras. De övriga i nämnden tyckte att Pubben skulle tilldelas varning för att dom inte hade minst 5 olika huvudrätter, 5 förrätter och 5 desserter på menyn. Vi måste tänka på kommunens rykte!

När det gäller skolfrågan är vi också väldigt tydliga, alla skolor som nu finns i vår kommun ska få finnas kvar! Fyrahundrafyrtiofyra dagar efter valet verkar det som om det regerande centerpartiet inte riktigt minns sitt vallöfte om detta. Ska vi kunna tänka framåt måste vi i gärning slå vakt om befintlig service ute i bygderna!

Vi har en riktig kämpe i partiet när det gäller matfrågorna, nämligen Thomas Wahlqvist som driver på för att förbättra både skolmaten och kvalitén på den kommunala maten för de äldre. Tack vare Thomas så går det inte längre att bara spisa ut de gamla med saftsoppa, vilket för inte så länge sedan var vanlig ersättning för riktig mat. Här finns det mycket att göra!

Ölandspartiet står upp för Rällaskogen och tar till orda i andra miljöfrågor, medan socialdemokraterna hukar inför de höga herrarna på Ekerum och andra spekulatörer. En fin naturmiljö är kanske kommunens viktigaste tillgång, den måste vi slå vakt om i alla väder!
Ölandspartiet tänker på stadens köpmän och den kvarvarande lanthandeln när vi inte vill ha något handelscentrum vid norra infarten till Borgholm. Vi vill värna om en levande stadskärna och att den lanthandel som finns kvar i vår kommun kan överleva.

Vi har lagt fram en hel del förslag i kommunfullmäktige (klicka här så kan Du se!) och är väl det mest alerta partiet när  det gäller att ta ta i olika frågor! Vi vill föra utvecklingen framåt på ett bra sätt!

Vi vill också föra fram alternativa förslag till de oacceptabla besparingar inom framförallt äldreomsorgen, som vi förstått att kommunstyrelsens budgetförslag (som blir offentligt imorgon) kommer att innehålla. Det finns andra områden där kommunen kan spara pengar som inte behöver drabba våra äldre på samma sätt!

Ölandspartiet har nysatsat och det känns att vi ligger rätt i tiden.
För Öland i tiden, som ju är det nya Ölandspartiets valspråk!

Lite stolta har vi rätt att känna oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar