Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 3 december 2011

Gamla får sitta utan mat. Stormen växer på grund av idiotbeslut!


För en ganska lång tid sedan - den 28 oktober närmare bestämt - skrev jag på bloggen (klicka här om Du snabbt vill se inlägget igen) om de plötsliga inskränkningarna i kommunens pensionärsmat. Socialnämnden hade just tagit sitt omdiskuterade beslut och Ölandspartiets representant var den enda av nämndens ledamöter som reserverade sig mot beslutet.

Sedan dess har kritiken bland kommunens invånare och bland berördas anhöriga vuxit till närmast stormstyrka och efter ett par veckor nämnde jag i bloggen (den 15 november) som ett glädjeämne att de tre centerpartister som deltagit i beslutet kommit in med en skrivelse där de begärde att nämnden skulle riva upp sitt beslut och att pensionärerna skulle kunna få sin mat på samma sätt som tidigare.

Nämndens  sammanträde i slutet av november emotsågs därför med viss spänning. Skulle de tre centerpartisterna och Öp:s representant få övriga nämnden med sig så att nämnden ändrade sitt beslut och sunt förnuft fick råda?

Tyvärr blev det inte så. De tre centerpartisterna backade inför trycket från besparingsivriga tjänstemän i den sociala administrationen - som sitter med på alla nämndsammanträden och inte är lika besparingsivriga när det gäller deras egna tjänster - och drog fegt tillbaka sin begäran!!! Så det blev endast Bodil Rosengren (Öp:s representant) kvar i nämnden som ville att det tokiga beslutet skulle rivas upp.

Trots att beslutet inte har vunnit laga kraft - eftersom det är överklagat - och trots att det inte står i beslutet när det ska börja gälla, så har tjänstemän på socialförvaltningen redan satt igång med nyordningen och dragit in pensionärsmaten för pensionärer som inte vill ha pensionärsmat varje dag. Och nu kan vi läsa i tidningarna om hur detta drabbar våra äldre i praktiken. Klicka här så kan Du läsa en artikel om detta i Östran från i torsdags. Klickar Du här kan Du också få läsa dom många arga kommentarerna efter samma tidningsartikel.

Stormen växer! Så här får det inte vara! Låt våra äldre som kan bo hemma få pensionärsmat på det sätt som de själva önskar och sätt inte hårt mot hårt mot våra äldre! Även administrationstjänstemän på socialförvaltningen och beslutsfattare kan bli gamla en dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar