Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 28 februari 2012

Dags att invånarna i Borgholms kommun får tillgång till ett äldreombud!


Det måste kännas tryggt att bli gammal i vår kommun. Ungefär så har vi sagt i Ölandspartiets valmanifest. Nämligen: JA till ökade satsningar på äldreomsorgen. Det ska kännas tryggt att bli gammal i Borgholms kommun.
Därför lämnade vi i förra veckan in en motion, där vi vill att det ska finnas en fristående äldreombudsman dit kommunmedborgare ska kunna vända sig med synpunkter på äldreomsorgen i vår kommun. En person som då och då besöker våra äldreboenden och hör efter med de boende hur de egentligen har det, som ställer upp för dem som har synpunkter på hur det borde vara och hjälper dem som vill framföra klagomål.
Äldreombudsmannen (som naturligtvis likaväl kan vara en kvinna) bör på motsvarande sätt besöka dem som har hemtjänst. Till äldreombudsmannen ska naturligtvis även anhöriga kunna vända sig som anser att deras äldre inte får den omsorg som de har rätt till.

Äldreombudsmannen ska inte lyda under socialförvaltningen utan ha en fristående anställningsform. Vederbörande person måste kunna ryta i både mot socialnämnd och förvaltning när det behövs och kunna hjälpa till att överklaga deras beslut.

Allt för de äldres bästa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar