Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 29 juli 2012

Societetsparken i våra hjärtan och hotet från en parkexploatör


I går höll sextetten Bara Mässingen en eftermiddagskonsert i Societetsparken i Borgholm för att hedra Blenda Johansson som gick bort i vintras. Blenda var en hängiven supporter till den borgholmska blåsorkestern.
Mässingsmusik är sådant som på något sätt hör vår vackra societetspark till. Mer sådant och mindre tingeltangel av det slag som tydligen tillåts i parken, som t ex kommersiella lekanordningar som bättre hör hemma på ett tivoli! Och hur f-n kan man upplåta mark i den vackra parken för Telias lilafärgade jippopaviljong?! 
Man kan undra varför Societetspareken ska behöva härbärgera dom störande och förfulande inslag som man lyckats få bort från torget?  
Är det månne en medveten strategi från kommunledningens sida att försöka vänja borgholmsborna med så mycket skräpinslag som möjligt i den del av parken som man gladeligen vill upplåta till den "parkexploatör" (ett nyuppfunnet ord som passar bra i sammanhanget) som vill förstöra parken med att smälla upp ett stort lådbygge där, en ny restaurang som parkexploatören påstår ska vara öppen året runt.  
Att sistnämnda påståendet måste vara en ren bluff inser varje normalbegåvad person som har det minsta hum om hur det fungerar med restauranglivet i Borgholm på vintern. Även om man heter Anders Hansson och bor i Kalmar måste man begripa att underlag för en ny åretruntöppen restaurang saknas i Borgholm, i synnerhet om man är krögare 
Vad är det ergentligen han är ute efter och hur har han lyckats få kommunalrådskan Lisbeth Lennartsson på kroken?

Att den tilltänkte parkexploatören Hansson är en riktig gullegris hos kommunalrådskan verkar uppenbart när man läser hennes uttalanden i gårdagens nummer av Ölandsbladet (i en artikel med rubriken Hård kritik mot kommunen, där det redovisas synpunkter från ett antal befintliga näringsidkare i Borgholm inom branschen som har det svårt att få det att gå ihop men där några ändå försöker): 
"- Denna nöjesanläggning kommer att vara öppen året runt", påstår Lennartssonskan hur stöddigt som helst och fortsätter i samma stil:
"- Den kommer att locka en mognare publik. På vinterhalvåret kommer nöjesutbudet i Borgholm att öka"
Förlåt, men det måste finnas gränser för hur naiv som t.o.m. ett spån som Lisbeth Lennartsson kan vara!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar