Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 22 oktober 2017

Ett grattis till Åkerboskolan, 50 år! Med förhoppningsvis smäll på fingrarna till Lennart Andersson från Ilko

Igår på förmiddagen firade Åkerboskolan sina femtio år med öppet hus och högtidligheter i Löttorp. Hade tyvärr inga möjligheter att komma dit och vara med men vill ändå gratulera jubilaren. 
Skolan tillkom 1967 femton år efter den stora kommunsammanslagningen 1952 då Böda, Högby, Källa och Persnäs kommuner slogs ihop och bildade Ölands Åkerbo kommun (som i sin tur tvångssammanslogs med Borgholms kommun från och med 1974). 
Det är den enda skola i Borgholms kommun där man kan gå igenom hela grundskolan utan att behöva byta skola, från förskoleklass till att man går ut nian. Kanske har den tryggheten som bidragit till skolans goda resultat och att Borgholms kommun  hamnat på plats tjugosex i Lärarförbundets rankning bland landets 290 kommuner och äntligen kan sträcka lite på sig i skolsammanhang. 
Självfallet får det inte komma på tal att plocka bort högstadiet från Åkerboskolan och det vittnar om stor omdömeslöshet när utbildningsnämndens ordförande Lennart Andersson (S) och den nya utbildningschefen börjat orda i dom termerna. Så jäkla onödigt!
Det anderssonska utspelet har för förstås inspirerat Ölandsbladets Peter Boström när han i gårdagens krönika skrivit: - I besparingstider kanske kommunledningen slår ihop 50-årsjubileum och gravöl på Åkerboskolan? För en gångs skull inte ett dugg roligt, eftersom det väl ungefär är det som Lennart Andersson har försökt att göra. 
Skulle tro att Lennart Andersson nu - förhoppningsvis - har fått ordentligt smäll på fingrarna av kommunalrådet Ilko Corkovic, som väl inte gärna vill få (s)in kommande valrörelse skadad från de egna leden på det här viset.
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar