Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 24 oktober 2017

Vad tycker NI?

Har haft förmånen att få företräda ett parti som kunnat göra skillnad i kommunen under årens lopp. Ett parti som kunnat föra gräsrötternas talan, oavsett var i kommunen som det har behövts. Som har rört om i grytan men också kunnat ta ansvar för vad vi har beslutat om. Utan oss hade knappast Rällaskogen blivit naturreservat. Utan oss hade Runstens skola för länge sedan ha sålts till högstbjudande spekulant på den privata fastighetsmarknaden och inte blivit den fina förskola som den är idag. Och utan oss hade vi nog inte haft den öppenhet i kommunen som vi har idag med webbsändningar från både kommunfullmäktige, kommunstyrelse och alla nämnder (utom en) samt öppna nämndsammanträden.
Frågar publiken
Tror att de flesta av er läsare håller med om att vi behövs! 
Men nu står vi inför en fråga, där det är bra att få veta vad ni bloggläsare tycker. Man vill ju gärna höra läsekretsens mening. 
Därför gör jag precis som dom kan välja att göra som får problem i Heta stolen hos Rikard Sjöberg i TV 4:s Postkodsmiljonären:
Väljer helt enkelt att fråga publiken - d v s er läsare!
Så jag frågar: 
 - Vad tycker ni att vårt parti ska heta i fortsättningen? 
nya Ölandspartiet som det heter nu och som ger oss en massa blandade förkortningar som (nöp), (nyaÖp) som vi själva brukar använda oss av eller - som vi ibland kan läsa i tidningar - bara (ÖP)? 
Eller ska vi återgå till det tidigare namnet Ölandspartiet och ta bort "nya"?
Vad tycker ni? Vad ligger bäst i munnen och vad tycker ni är enklast? Tänk till och klicka in ert svar i den lilla enkäten överst i vänsterspalten nu!
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar