Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 14 april 2019

Palmsöndag och Stilla veckan

Idag har vi Palmsöndag som ju inleder Stilla veckan. 
Dagens benämning har inget att göra med vare sig salig statsmininistern Olof Palme, gamle arbetarkämpen August Palm eller med "musicerande" Lennart Palm i Lerum (flitigt gästande i Melodikrysset i radion). Utan med de palmkvistar med vilka folket lär ha hälsat sin Messias - Jesus från Nasaret - vid hans intåg i Jerusalem ridandes på en åsna för närmare två tusen år sedan. 
Och Stilla veckan är väl så lagom stilla när tusentals fastlänningar ska besöka sina fritidshus på Öland och öppna upp inför sommaren, fixa i trädgårdar och slänga skräp. 
Och då kommunfullmäktigepolitikerna ska mötas i Borgholms stadshus nu på måndag och försvara sin egen förträfflighet - för det är väl ungefär vad måndagskvällens möte kommer att handla om. 
Och det blir massor av aktiviteter runt om på Öland under veckan.
Så stilla? Nja... !
Kommentarer 
                             
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar