Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 25 maj 2019

En seger för det sunda förnuftet

Sunda förnuftet och folkviljan har segrat till slut. Trafikverket meddelar nu att man backar från sina planer på en växelvis trefilig väg med mitträcke på 136:an hela vägen från brofästet till Borgholm.  
Man skyller på ekonomin. Projektet skulle plötsligt kosta 600 miljoner kronor mot tidigare beräknade 300 miljoner. Men den egentliga anledningen är antagligen det folkliga motståndet som inte är att leka med. 
Det har talats om traktordemonstrationer som effektivt skulle kunna stoppa trafiken på den korta mitträckessträckan som redan finns vid Ekerum och den sortens uppmärksamhet vill nog inte Trafikverket ha. 
Därför skrinlägger Trafikverket nu planerna  på all ytterligare "treväg" norr om Idehultets rastplats i Algutsrum.
Därmed torde det finnas pengar över som Trafikverket kan använda bättre - t ex till att åtgärda dom livsfarliga korsningarna som finns på nuvarande 136:an inte minst vid Källa, Södvik och Stora Rörsnedfarten samt börja planera för en ny - kompletterande och nordligare - Ölandsbro! 
För påhejarna av det nu stoppade trevägsprojektet - den politiska eliten i Borgholm - innebär beslutet ett tillfälle mindre att få klippa band. 
------------------------------------------------------------------------------------ 
Vi får hoppas att det sunda folkliga förnuftet segrar även vid morgondagens folkomröstning - även om det skulle innebära ytterligare en prestigeförlust för den politiska eliten!
Klicka HÄR, dela och sprid vidare på Facebook! 
                                                                     
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar