Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 26 maj 2019

Grundlig seger för nej-sidan i folkomröstningen

Nu har ölänningarna sagt sitt och vi har redan nu ett tydligt resultat: 
Det ser ut att bli en grundlig seger för nej-sidan i båda kommunerna!!! 
Folket på Öland vill uppenbarligen inte ha någon sammanslagning av kommunerna. I varje fall inte merparten. Tydligare kan det inte uttryckas! 
Dom politiker som drivit på för en sammanslagning kan gå hem och dra något gammalt över sig! 
Och fundera över vad det kostat att dom inte kunnat respektera det tidigare folkomröstningsresultatet utan ställt till med denna nya folkomröstning om samma sak - alldeles i onödan! Samt fundera över ifall inte deras eget förtroendekapital i politiken nu är förbrukat! 
Det här är en glädjens kväll för alla oss som velat slå vakt om våra öländska kommuner, om närhet mellan folket och beslutsfattare, om möjligheter för medborgarinflytande och om en glesbygdsservice värd namnet. En seger för alla kloka ölänningar som har tänkt till! 
---------------------------------- 
SÅ HÄR ser för närvarande röstresultatet ut i de olika valdistrikten i Borgholms kommun och SÅ HÄR i valdistrikten i Mörbylånga. Allt efter att rösterna i de olika valdistrikten hunnit räknas färdigt. På onsdag räknas det sista rösterna - "poströsterna" från valdagen.
Klicka HÄR, dela och sprid det glada budskapet vidare på Facebook! 
                                                                     
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar