Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 7 maj 2019

Inte bara Stefan Carlsson som visat prov på synnerligen dåligt omdöme. Det har även de som anställde honom som ”opartisk utredare” för en kommunsammanslagning!

Det har ju stormat en del kring vår sparkade landshövding Stefan Carlsson långt efter att han sommaren 2016 ertappades med byxorna nere efter att ha missbrukat länsstyrelsens telefonabonnemang å det grövsta. 
Även om han själv för länge sedan har strukit ett streck över det hela och - efter att fått lämna landshövdingeresidenset med omedelbar verkan - och kunnat fortsätta att leva gott på en generaldirektörslön och utredningspengar från ölandskommunerna - så har vanliga skattebetalare inte glömt hur han hanterat deras pengar till mängder av alkohol och porrsamtal. 
Så t ex har ju facket protesterat högljutt tidigare i våras - så fort som det blev känt att var tilltänkt till ordförandeposten i styrelsen för SKL:s (Sveriges Kommuner och Landsting) IT-bolag Inera. 
Trots detta har Stefan Carlsson nu fått den välavlönade ordförandeposten av sina s-kompisar, vilket lett till nya protester från fackets sida. Om vilket man kunnat läsa om i socialdemokratiska Östra Småland i går - dagen före självaste Första Maj! 
Läs själva! 




Ska bli spännande att se hur det slutar!
Med facit i hand kan man väl konstatera att det knappast vittnar om gott omdöme hos dom ölandspolitiker som valde just Stefan Carlsson att göra en så kallat "opartisk" utredning - som visade sig bli tämligen tendensiös och långt ifrån opartisk. 
Samma politiker som hela tiden jobbat hårt för slå ihop kommunerna och tar till varje knep i hopp om att kunna lura medborgarna att rösta som dessa politiker vill. Och som nog inte kan respektera ett nej. 
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR
Obs! Strax efter att detta inlägg blivit publicerat meddelas att Stefan Carlsson tvingats att stiga åt sidan trots att tillsättningen i stort sätt var klar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar