Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 1 september 2019

Lovande mörka moln på andra sidan sundet vid Stora Rör gav bara några droppar i värmen hemma i Borgholm

Avnjöt eftermiddagskaffe med oslagbara kanelbullar ute i bersån hos ”Mormors Stenugnsbageri” ytterst i hamnen vid Stora Rör - en av sommarens höjdpunkter - denna första septemberdag. Det fläktade friskt medan temperaturen steg till närmare tjugosju i skuggan denna eftermiddag. Mörka moln reste sig med regnstrimmor över himlen på andra sidan sundet och såg lovande ut. 
Tycktes lova välbehövligt livgivande regn i mängd, äntligen! 
Men ”löftet” visade sig lika ihåligt som vissa politikers - som är bra på att lova men väldigt dåliga på att ”leverera”. 
Efter ett par timmar kom några droppar som nätt och jämnt vätte balkongbordet hemma i Borgholm. 
SMHI - som dag efter dag lovat oss ordentligt med regn till nästkommande dagar utan att det kommit något - lovar nu regnväder över Öland på tisdag. 
Vi får väl se hur det blir med den saken. I värsta fall blir det som med (s)krytmånsen Ilkos* löften. D v s för det mesta ingenting!
    
*) Fotnot: För den som mot förmodan skulle undra vem denne Ilko är, så kan upplysas att Ilko Corkovic är en makt- och prestigefixerad politiker som nu har varit kommunalråd i Borgholm lite för länge. Och som paradoxalt nog väldigt obefogat brukar påstå: " - Vi socialdemokraterna levererar!" 
Kommentarer
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar