Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 7 september 2019

Rävspel för prestigens skull och bluff i annons!


Idag är annonsen inne i Ölandsbladet, så lydande:

Borgholms kommun 
Kommunfullmäktiges sammanträde 16 september är inställt på grund av för få ärenden. 
Nästa sammanträde är den 21 oktober. 

Borgholm 2919-09-07
 
Eva-Lena Israelsson, ordförande

Vilken djäkla bluff! 
Inte att septembersammanträdet är inställt, för det visste jag redan och skrev ju om det på bloggen igår. 
Inte heller att Eva-Lena Israelsson är ordförande i kommunful"lmäktige för det är hon tyvärr, pinsamt nog för Borgholms kommun när alla kan se och höra hur hon rör till det mesta och som ordförande genomgående favoriserar partikamraten Ilko Corkovic (S) vid kommunfullmäktiges möte.
Men det är en det är en djäkla bluff att påstå att det finns för få ärenden!  
Dels finns ett förslag från kommunstyrelsen till kommunfullmäktige om kommunens kanske största fastighetsaffär i modern tid - försäljning av Resedan med Hälsocentralen m m. Visserligen ägs fastigheterna av BEAB, men BEAB ägs ju av kommunen, så högsta avgörandet ligger därmed hos kommunfullmäktige. 
Därtill fanns även en interpellation om den makabra toalettsituationen i Borgholm som kommunfullmäktige tidigare beslutat att ta upp vid septembersammanträdet. 
Samt borde kommunfullmäktige kunnat diskutera torgavstängningen i somras för att slå fast att något sådant aldrig ska få hända igen och inträdesavgift aldrig mer ska få tas upp till torget. 
Sist men inte minst borde man ha fått diskutera branden och den nya situationen vid Åkerboskolan och låta kommunfullmäktige avgöra om man ändå inte ska avstå från att riva - utan istället rusta upp - matsalsdelen (där man redan investerat i nytt kök) som ju räddades från att bli lågornas rov. 
Men sistnämnda är tydligen tabu för kommunfullmäktige att ens få prata om och den egentliga anledningen till att man från Ilkogängets sida har "gjort en Boris" så att kommunfullmäktige hindras från att träffas innan det troligtvis kan vara för sent att påverka hur det ska bli!
Snacka om rävspel för prestigens skull!
Kommentarer
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar