Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 20 november 2019

Mer nytta för kommunen med Ilko och "cheferna" i daglig verksamhet på Ekbacka istället för i Stadshuset

Idag var jag på Öppet hus i den så kallade Dagligverksamhetens nya fina lokaler på Ekbacka under ett och samma tak, det gamla f d "kronikerhemmet", d v s lasarettet från 1892. 
Här var så rymligt med plats att man utan problem borde kunna flytta såväl kommunalrådet Ilko Corkovic  som ett antal chefer hit från stadshuset så att dom kan ha sin dagliga verksamhet i dom nya lokalerna här på Ekbacka istället. 
Givetvis med samma ersättning som dom andra som arbetar under begreppet "daglig verksamhet", cirka 60 kronor per dag. Då skulle dom kanske även kunna göra bättre nytta med olika hantverk och reparationer etc än vad dom för närvarande åstadkommer i stadshuset. Med 60 kronor per dag och chef/kommunalråd skulle det även bli betydligt billigare för kommunen än vad dom kostar nu!
Kommentarer
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar