Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 8 december 2019

Inget mer lördagsgodis i år!

Ni kanske lade märke till att igår blev det inget lördagsgodis, i varje fall inte här i bloggen. 
Tycker nämligen att det är lite överkurs med särskilt godis  just på lördagarna i en månad som december då det redan bjuds på godis lite varstans. Inte minst pepparkakor som det nu bjuds på hart när överallt! 
Och så russinen och mandlarna i glöggen som nu under hela aventstiden serveras lite här och där. Så det här är en månad när kna ppast någon i vårt land behöver lida brist på godis!
Apropå glöggen så kan den som vill och tycker sig ha råd lyxa till det med en pava Årets glögg från Blossa som är en passionsfruktsglögg. Hundranitton kronor på Systemet. 
Gillar man inte alkohol, måste köra bil eller av någon annan anledning inte vill riskera att bli beruskad, så värmer man den dyra passionsfruktsglöggen länge och väl i glöggpannan tills att alkoholen ångat bort. Vill man sedan ha rena passionen så får man försöka med att även få bort frukten på något sätt 😊                                    
Kommentarer
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar