Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 26 november 2021

Om Gubbholms - eller Grabbholms - kommun. Måste vi behöva fortsätta att dras med sådant namn?



Tycker att åtminstone någon av de fem gubbarna som sitter och häckar på tunga ordförandestolar i nämnder och styrelser i vår kommun borde lätta på arslet och lämna över en ordförandestol till en kvinna istället. Som det nu är sitter ju inte en enda kvinna som ordförande i någon av kommunens styrelser, nämnder eller i något kommunalt bolag. Vår kommun är ensamt om detta missförhållande i hela Sverige.

Så fort som detta bryts, så lovar jag att inte mer använda mig av benämningen Gubbholms kommun (eller Grabbholms kommun) för vår kommun.

Här är några som har chansen att göra en verklig insats för jämställdheten i vår kommun:

  • Ilko Corkovic (kommunstyrelsens ordförande)
  • Staffan ”Sossedräng” Larsson (ordförande i kommunstyrelsens arbetsutskott, samt i styrelserna för Borgholm Energi AB och Borgholm Energi Elnät AB)
  • Lars Ljung (socialnämndens ordförande)
  • Benny Wennberg (utbildningsnämndens ordförande)
  • Joel Schäfer (miljö- och byggnadsnämndens ordförande)

Det räcker med att en enda av stiger av från en av dessa ordförandeposter och att en kvinna blir vald som efterträdare på posten, så lovar jag att sluta använda mig av namnen Gubbholms kommun och Grabbholms kommun såväl här på bloggen, som på Facebook och i alla andra sammanhang när det gäller vår kommun.

Vem av er fem gör grejen och ser till att förpassa dessa vanhedrande benämningar på vår kommun till historiens sophög?

Undrar

Per Lublin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar