Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 24 februari 2022

Putin har överfallit Ukraina i natt. Fruktansvärt och oförsvarbart!

DET HÄR VAR INTE någon trevlig dag att vakna till. Med nyheten att den ryske presidenten som uppenbarligen har förlorat förståndet har låtit sina trupper invadera sitt fredliga grannland i söder och satt igång något som man inte vet var det kan sluta. I synnerhet som galningen har tillgång till avtryckaren för de ryska kärnvapnen.

Med anledning av det fruktansvärda och oförsvarbara som nu pågår  i Ukraina och de orimliga kraven mot oss från vår oberäknelige granne i öster är det nu dags att lägga allt politiskt käbbel här hemma åt sidan, både nationellt och på lokal kommunal nivå. Vi får helt enkelt samla oss bakom vår regering  och våra kommunledningar och stödja dem i att i enighet ta så kloka beslut som möjligt.   

Vi behöver höja vår beredskap på alla nivåer och vara beredda på att vad som helst kan hända. Vi måste lokalt här på Öland enas kring nödvändiga beredskapsåtgärder med tanke öns utsatta läge och särskilda problem som finns  om behov av evakuering skulle uppstå.  

Här i vår kommun bör vi också redan nu ställa oss frågan om vi i detta läge vill ha kvar en rysk vänortskommun eller om vi omedelbart bör säga upp vänortsavtalet med Zelenogradsk på andra sidan 

Mörkret sänker sig även över oss. Nu måste vi stå eniga och vara beredda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar