Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 16 november 2010

Trampa inte i klaveret på nytt!


I och med ÖTAB-konkursen åker ölandskommunerna - som väntat - visserligen på att lösa in sin borgen för ÖTAB:s bankskulder, men samtidigt slipper de båda kommunerna ifrån det kostsamma avtal man haft med ÖTAB om "turistinformationen", vilket kan ses som en stor lättnad.

I detta läge är det fullkomligt horribelt att Ölands kommunalförbund med ölandskommunernas pengar ska försöka hitta på en "ny lösning"! Vadå? Kommunerna ska väl inte behöva kosta på reklam för turistnäringen och hålla på med turistbyråer! Ska inte den öländska turistnäringen kunna stå på egna ben?

Kommunernas pengar behövs till viktigare saker är turistbroschyrer och turistbyråer.
Några broschyrställ på biblioteken, kanske i kommunkontorens receptioner och i en och annan lanthandel, dit turistföretagen själva får fylla på med sina broschyrer, räcker fullkomligt.
Bokar logi gör de flesta via internet. De som inte har tillgång till det kan ringa till de telefonnummer som står i de olika broschyrerna. De kommunala turistbyråernas tid är förbi.

Det här är heller ingenting som Ölands Näringslivskontor ska behöva ägna sig åt.

Kommunens kassakista är inte oändlig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar