Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 30 november 2010

En seger för yttrandefriheten


Återigen har Borgholms kommun blivit utskämt långt utanför Ölands gränser.

Den här gången är det kommunfullmäktiges presidium (Läs ordförande Jan Erici) som skämt ut sig och vår kommun genom att "lyfta frågan" om att förbjuda "filminspelning och publicering av sammanklippta inspelningar från sammanträdena". Naturligtvis med anspelning på Stefan Olof Lundgren som med sina filmer på nätet möjliggjort för många att hemma vid datorn se hur det går till på kommunfullmäktiges sammanträden. Sådan kunskap vill Erici m fl tydligen helst förbjuda. Skulle nästa steg vara att förbjuda tidningarna att publicera reportage från kommunfullmäktiges möten?

Många TV-tittare satte kanske kvällskaffet i vrångstrupen igår när dom fick höra om det tokiga förslaget om filmningsförbud.

Lyckligtvis beslutade kommunfullmäktige vid sitt möte i går kväll att med kraft uttala sig mot alla försök att inskränka yttrandefriheten i anslutning till kommunfullmäktiges möten.

Bra! Jan Erici kan nu sitta hemma i Långlöt och skämmas. Detta var en nödvändig seger för yttrandefriheten som anstår vårt århundrade!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar