Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 22 december 2010

Årets sista kommunfullmäktigemöte - en besvikelse


En majoritet av ledamöterna i kommunfullmäktige borde skämmas efter att så grundligt ha låtit sig ledas av kommunalrådet Lisbeth Lennartsson (c) som skedde vid kommunfullmäktiges budgetsammanträde i Borgholms Folkets hus måndags. Inte minst borde dom ha känt sig skamsna när dom före mötet möttes av en mängd föräldrar lärare och barn som väntade med plakat som allihop bar texten "Låt inte barnen få betala krisen!" och ändå gjorde som kommunalrådet ville, nämligen låta skolan få ta stöten med dom största besparingarna i budgeten.

Utbildningsnämndens ordförande Christina Ateva (c) ska ha all heder för att hon vågade sätta sig på tvären och ta strid för skolornas behov, vilket varken socialdemokraterna, vänsterpartisterna, miljöpartisterna, kristdemokraterna, folkpartisterna eller övriga centerpartister vågade eller ville.

Jag måste kunna se föräldrarna i ögonen, sade Christina Ateva efteråt.

Det blir nog knepigare för dom andra.

Stefan Olof Lundgren har utan kommentarer filmat femton minuter från debatten. Filmen kan Du se om Du klickar här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar