Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 22 december 2010

Låt inte skurkarna få komma undan!


Det har skrivits mycket i pressen om ÖTAB-konkursen på senare tid. Det är bra att tidningarna varit flitiga med bevakningen. Egentligen har jag inte haft så mycket att tillägga.

Jo det känns bittert att det är dom öländska uthyrarna som drabbats hårdast och gått miste om sommarens intäkter. Där har dom upplåtit rum och stugor, städat och passat upp hela sommaren och i god tro väntat på pengarna för uthyrningen som skulle komma från ÖTAB men som aldrig kom och aldrig lär komma från konkursboet. Medan direktör Öholm - vars sätt att sköta ÖTAB lett till konkursen - har mage att kräva att få ut närmare en miljon från konkursboet!

Jojo minsann! Det är inte mer än rätt att åklagare tittar närmare på vad som förevarit. Att låtsas som att företaget går bra fast det i själva verket är långt under isen är naturligtvis straffbart och här finns dom som utan vidare måste dras inför rätta! Och som rätteligen bör dömas till stränga straff och skadestånd till de drabbade!

1 kommentar:

  1. Det var tamigfaan på tiden du vaknade till.Man fick för sig att du gått i ide.Har verkligen saknat dina inlägg och lite småretliga synpunkter.Bra att du vaknar upp igen.Nisse Hult

    SvaraRadera