Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 8 december 2010

Dyrbart skandalomsusat telefonnummer


Hur idiotiskt illa får kommunpolitiker egentligen handskas med våra öländska skattebetalares pengar!? Man bara baxnar vid beskedet att poltikerna i Ölands kommunalförbund har beslutat köpa ÖTAB:s värdelösa konkursbo för 250.000:-.
Lisbeth Lennartsson motiverar det huvulösa köpet med att man på så sätt får tillgång till ÖTAB:s telefonnummer.

Vad ska man med det till? Vad är det för vits med att ha ett telefonnummer som är förknippat med ruffel och båg!? För övrigt torde man helt gratis hos Telia kunna anmäla sitt intresse för ett visst telefonnummer när det blir ledigt. Och det är väl egentligen konkursförvaltarens skyldighet att säga upp abonnemanget för det konkursade företaget såvida inte Telia redan hunnit göra det p g a obetalda räkningar.

Men nu har kommunalförbundets politiker istället gått och köpt det för en kvarts miljon! Torsk, torrsk, torsk! Det är trist att vi öländska skattebetalare ska behöva för sådant. Ett beslut som därför bör överklagas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar