Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 16 maj 2012

Fega eller modiga politiker?


Nu efterlyser Lisbeth Lennartsson "modigare politiker" om man får tro Ölandsbladet rätt! Man kan verkligen undra om den människan är redig?!
Ursäkta att jag blir upprörd!
Hon som ännu inte vågat säga emot herrarna på Ekerum utan valt att gå i deras ledband är väl knappast rätt person att tala om mod! Det hade varit modigare att säga att "Okej, vi har låtit oss bjudas på spahotellvistelse i Åre, men vi ångrar det djupt och tänker inte låta det inträffade styra våra beslut!".
Tidigare under det gångna året dök ett antal lärare anställda vid Borgholms kommun upp vid kommunfullmäktiges sammanträde och efterlyste modiga politiker. Dom efterlyste politiker som hade modet att låta kommunens lärare få anständiga löner. Lisbeth och hennes politikerkollegor tyckte då uppenbarligen att det inte behövdes eftersom det inte givits plats för det i den budget som klubbades igenom.
Nu har Lisbeth "stulit" deras efterlysning men med en helt annan innebörd, nämligen att det "modiga" ska bestå i att klubba igenom ett antal dåligt genomtänkta besparingar .
Det är ta mig f-n inte modigt att lägga ner Gärdslösa skola, att minska på fritidsgårdsverksamheten, att ta bort musikskolan eller att göra det ännu sämre att bli gammal och hjälpbehövande i Borgholms kommun. Det är bara utbota dumt!!!
Förstör inte vår kommun ännu mer, så att ingen människa vill flytta hit! Ska det sparas pengar så gå då istället själva i bräschen och låt minska på era egna arvoden och olika politikerförmåner!
Var finns de politiker som har modet att göra något åt den saken? T ex att sänka Borgholms kommunalrådslön (som f.n. ligger på drygt en halv miljon kronor om året), samt avskaffa den fallskärmspension som vederbörande kan utkvittera fram till sin sextifemårsdag! Var finns modiga politiker i Borgholms kommun?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar