Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 22 maj 2012

Konstauktionen på Himmelsberga


Konstauktionen på Himmelsberga i lördags till förmån för Konsthallens bevarande blev inte fullt den framgång som arrangörerna hade hoppats på. Av de 44 skänkta konstverken blev endast 26 sålda.  
Mitt eget lilla bidrag "Ropet" gick för endast ett tusen (1.000:-) riksdaler - d v s endast en liten bråkdel av vad förlagan, Edward Munchs "Skriet" nyligen gick under klubban för på Sothebys auktionshall i London. Men det verkar enligt kulturartikel i Ölandsbladet idag (se sammandrag här) som att det satte fart på den fortsatta auktionen, vilket ju faktiskt var mitt uttryckta syfte.
  
Under klubban för tusen riksdaler

Upphovsrätt: Per Lublin
Hur som helst önskar jag Konsthallen på Himmelsberga ett varmt "Lycka till!" och att ekonomin på något sätt ska lösas! Det behövs en samlingsplats där god öländsk konst kan visas utan försäljningssyfte även i framtiden! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar