Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 15 juli 2016

Om att dra i nödbromsen och rädda hem 100 miljoner kronor

Återigen så har det hänt något utanför Öland som - trots sommarlov - har fått fart på mitt skrivande. Denna gång på Gotland och under självaste Almedalsveckan i Visby. Fick där veta att det går att få en betydligt effektivare och kvalitativt likvärdig avsaltningsanläggning för bara en liten ringa bråkdel av det belopp som vårt kommunala bolag BEAB har tänkt satsa på det omtalade avsaltningsprojektet i Sandvik.
Synnerligen olyckligt att kommunfullmäktige i någon sorts plötslig panik redan har hunnit godkänna att vårt kommunala bolag kör igång med sitt 113-miljonersprojekt i Sandvik och samtidigt ökat på kommunens borgen för bolagets affärer.
Har informerat både vårt kommunalråd Ilko Corkovic och BEAB:s styrelseordförande Carl Malgerud om den nya möjligheten samt därtill nu gjort vad jag kunnat för att få kommunfullmäktiges panikartade godkännande upphävt. Här gäller det att dra i nödbromsen på alla sätt och rädda hem 100 miljoner kronor åt kommunens medborgare och vattenabonnenter! Samtidigt som vi till en betydligt mindre kostnad kan få ett avsaltningsverk som kan producera 20 000 kubikmeter högkvalitativt vatten per dygn istället för bara 3000. 

PS. Detta ska inte förväxlas med avsaltningsanläggningen i Herrvik på Gotland som ska invigas i nästa vecka, för det är något helt annat och har långt ifrån samma prestanda. 
Plats för kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar