November månads kommunala möten öppna för allmänheten i Borgholms kommun som enligt beslutade mål "ska präglas av öppenhet" :
 • SOCIALNÄMNDEN måndag den 20/11 med start kl 9. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från den öppna delen av mötet
 • KOMMUNFULLMÄKTIGE måndag den 20/11 med start kl 18. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. Kommunstyrelsens budgetförslag. Kommunstyrelsens taxeförslag för nästa år. FILM från mötet
 • KOMMUNSTYRELSEN tisdag den 21/11 med start kl 13, Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från mötet: del I (före kafferasten, del II (efter kafferasten)
 • UTBILDNINGSNÄMNDEN SKULLE ha ett inledningsvis ÖPPET möte (punkterna 1 - 11) tisdag den 21/11 med start kl 13. Vilket framgår av Ärendelista med handlingar. Mötet blev dock förvandlat till STÄNGT redan innan uppropet. Vad som hände då kan ses i ett kort litet filmat inslag HÄR!
 • SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN torsdag den 30/11 med start kl 9 . Mötet äger rum i KS-rummet i Stadshuset. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet.
SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av blogginläggen är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland facebook-symbolen. Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

tisdag 19 juli 2016

Migrationsverket backar. Borgholms kommun har satsat pengar och resurser utan underskrivet avtal

Sommarlov eller ej. Nu händer det i Norrköping, där Migrationsverket till huvudsak är koncentrerat och gårdagens nyhet drabbar många kommuner runt om i landet som har litat på Migrationsverket. På kvällen kunde vi se i lokal-TV Småland hur just Borgholms kommun drabbas av att Migrationsverket nu backar från vad man tidigare har lovat (klicka startpil till filmsnutten på 1 minut). 
Vad är det jag har försökt hävda hela tiden? Jo dels att Migrationsverket inte tar sitt ansvar, och dels att man inte kan lita på Migrationsverket samt att man måste ha klara avtal med tydliga och bindande garantier från dem innan man gör något. Och nu har Borgholms kommun gått in i ett stort samverkansprojekt med Migrationsverket och satsat pengar och resurser utan att det ens finns ett underskrivet avtal! Ja nog kan man ta sig för pannan! 
Plats för kommentarer 

2 kommentarer:

 1. Kan du berätta lite mer om avsaltningsverket?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan jag nog. Men då vill jag veta vem jag talar med. Ring mig på 0708 - 20 86 28 eller maila till per.lublin@gmail.com

   Radera