Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 17 september 2018

Avtackning av avgående ledamöter ikväll - men VILKA är det som måste avgå? Än så länge ingen som vet !!!

En del tror visst att kommunvalet är klart, men så är det inte! 
Visserligen har kommunens valförrättare räknat klart alla valsedlar redan i onsdags, men den slutgiltiga räkningen görs av länsstyrelsen och dom håller som bäst på att räkna igenom valsedlarna, kommun för kommun, och har inte hunnit till Borgholms kommun än. 
Det är också länsstyrelsen som avgör om vissa tveksamma valsedlar ska godkännas eller ej - vilket kan påverka mandatfördelningen. Och det är först hos länsstyrelsen som man går igenom kryssen och kan avgöra vilka personer som blivit invalda för de olika partierna. 
Då känns det minst sagt förvånande att man på kommunfullmäktiges möte ikväll ska ha avtackning av avgående ledamöter, om ingen ikväll kan veta exakt vilka som tvingas avgå på grund av valet! 
Eller hur? 
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar