Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 28 oktober 2011

Tokigt beslut om att äldre ska behöva betala för oönskade snuskburkar, annars får de ingen pensionärsmat!


Budskapet om att endast dom ska få pensionärsmat som förbinder sig att ha den - och betala för den - alla dagar oavsett om man är bortrest eller ej eller av annan anledning inte behöver den vissa dagar har nu slagit ned som en bomb bland de äldre och deras anhöriga.
här stod det att läsa i Ölandsbladet igår.

Nu ska en gammal mormor som bor hemma och i vanliga fall äter hemskickad pensionärsmat inte kunna avbeställa pensionärsmaten när det kommer anhöriga på besök och dom kanske vill äta något gott tillsammans. Kanske åka ut och äta någonstans. Kanske barn och barnbarn är på besök någon vecka under semestern och då vill stå för maten. Och ändå ska det varje dag komma en onödig snuskburk från Borgholm Energis kostenhet som den gamla måste betala för! Detta är ju vansinne!

Vem som har kommit på denna idiotiska idé vet jag inte men det beslutades av kommunens socialnämnd för en månad sedan. Då deltog bland tjänstemännen bl a omsorgschefen Ann-Katrin Ståhl som beklagade sig över att en del bara vill ha pensionärsmaten när det är något gott och helst då på helgerna. Ja men tacka f-n för att många vill slippa pensionärsmaten när det inte är gott! Vem vill betala för mat som inte är god och inte går att äta?!!!
Dom beslutsfattande politikerna i socialnämnden - alla utom en - gjorde som vanligt som tjänstemännen ville och gick med på att fatta detta tokiga beslut för att kunna klå dom äldre på lite ytterligare pengar genom att dom får betala för mat som dom inte vill ha och inte behöver.  Dessa politiker förtjänar att att uthängas med namn och politisk hemvist. Det var Eva Karlström (m), ordförande, Eva Wahlgren (cp), 1:e vice ordförande, Eva-Lena Israelsson (s), 2:e vice ordförande, Mikael Borgström (m), ledamot, Elisabeth Svensson (cp), ledamot, Mikael Larsson (cp), ledamot, Veronika Fredlund (s), ledamot, Madeleine Selling-Axelsson (fp), ledamot, Arne Tärnblom (v), ledamot, och Mikael Palmqvist (s), tjänstgörande ersättare.
Den enda som reserverade sig emot det tokiga beslutet var Ölandspartiets Ingrid Stark, som tjänstgjorde som ersättare i socialnämnden för Bodil Rosengren (Öp) som var förhindrad att närvara. All heder åt Ingrid för detta!
Beslutet är i sista stund överklagat. Av en anhörig till en drabbad "omsorgstagare".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar