Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 15 januari 2012

Resor till Mars


Apropå mars!

Ett litet tips till turistnäringen på Norra Öland, i synnerhet till någon tuff entreprenör:

Varför inte organisera resor till Mars? Med bemannade farkoster! Och då menar jag kanske inte till planeten med detta namn utan naturligtvis det stolta regalskeppet på havets botten ett stycke utanför nordligaste Öland.

Dagliga turer året runt så länge det är isfritt med undervattenfarkost (alternativt specialbyggd dykarklocka för turistgrupper) ner till det 400-åriga jättefartyget på havsbottnen. Regalskeppet Mars är nog lika spännande att se på nära håll när som helst under året.
Här har vi en upplevelse som folk med pengar kan betala hur mycket som helst för. Och säkert spendera en hel del på vägen dit också, som t ex hotellövernattningar och restaurantbesök i vår kommun. Välbehövligt för vår besöksnäring som vill ha längre säsong, eller hur?

Marsresorna kan utgå såväl från Byxelkrok som från Böda hamn. Kommunen ska dock inte engagera sig i detta utan lämpligen hålla tassarna borta.

Ni som vågar satsa på något helt nytt, smaka på detta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar