Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 19 juli 2016

Migrationsverket backar. Borgholms kommun har satsat pengar och resurser utan underskrivet avtal

Sommarlov eller ej. Nu händer det i Norrköping, där Migrationsverket till huvudsak är koncentrerat och gårdagens nyhet drabbar många kommuner runt om i landet som har litat på Migrationsverket. På kvällen kunde vi se i lokal-TV Småland hur just Borgholms kommun drabbas av att Migrationsverket nu backar från vad man tidigare har lovat (klicka startpil till filmsnutten på 1 minut). 
Vad är det jag har försökt hävda hela tiden? Jo dels att Migrationsverket inte tar sitt ansvar, och dels att man inte kan lita på Migrationsverket samt att man måste ha klara avtal med tydliga och bindande garantier från dem innan man gör något. Och nu har Borgholms kommun gått in i ett stort samverkansprojekt med Migrationsverket och satsat pengar och resurser utan att det ens finns ett underskrivet avtal! Ja nog kan man ta sig för pannan! 
Plats för kommentarer 

2 kommentarer:

  1. Kan du berätta lite mer om avsaltningsverket?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kan jag nog. Men då vill jag veta vem jag talar med. Ring mig på 0708 - 20 86 28 eller maila till per.lublin@gmail.com

      Radera