MEST LÄST PÅ BLOGGEN I APRIL - skrålla ner i vänsterspalten!


SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

måndag 22 augusti 2016

Ragnhild Boström 1917 - 2016

Sommarlovet har slutat med det tråkiga budskapet att Ragnhild Boström har gått ur tiden - en fantastisk människa på många vis. 
Blev bekant med henne redan under tidigt 1970-talet, då jag började bli alltmer intresserad av den öländska historien, där Ragnhild var en osviklig kunskapskälla och redan då en nestor inom  kyrkoarkeologin. På hemmaplan var Ragnhild även aktiv i Prästhags Vänner, där vi i Köpingsvik tillsammans kämpade för något som så här fyrtio år senare har vunnit allmänt erkännande i beslutsfattarkretsar. Naturområdet Prästhag är det numera ingen som ens ifrågasätter.
Många som genom åren har deltagit i Ragnhilds kyrkogårdsvandringar och kyrktornsbesök har blivit oerhört fascinerade av de många fakta som hon presenterat på ett både roligt, intressant och begripligt sätt.
Ragnhild kom att behålla sitt kristallklara intellekt upp i sin höga ålder och kom att fortsätta sitt oupphörliga forskningsarbete in i det sista. Hon var trogen sommarölänning alltsedan tidiga barnsben och kom så att förbli. Att hon någon gång skulle bli Årets Ölänning var väl närmast en självklarhet och hon blev det också för sju år sedan.
Den 1 november skulle Ragnhild ha ha fyllt 99 år och jag hade faktiskt sett fram emot att få vara med på hennes hundraårsfirande nästa höst.
Tror att jag delar saknaden med väldigt många.
Plats för kommentarer 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar