MEST LÄST PÅ BLOGGEN I APRIL - skrålla ner i vänsterspalten!


SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

fredag 23 juni 2017

Bilder ni aldrig har sett

Här är några bilder från förra året som jag inte har visat er och som ni aldrig har fått se - inte förrän nu. Och som jag nu bjussar på som lite sommarstimulantia. 
Som så ofta var jag även förra sommaren i Visby under Almedalsveckan och vem var det som plötsligt ropade: -"Hej Pelle" i vimlet på Strandgatan? 
Jo vårat kommunalråd Ilko Corkovic som för första gången gjorde den svenska politikerveckan i Visby den äran. Och för hans del var det inte nog med det, för på tre av den veckans närmare tretusenåttahundra evenemang var han själv inbjuden att tala.
Ilko på Strandgatan i Visby under Almedalsveckan 2016
Foto: Per Lublin
Och på hemmaplan hade vi sedan staden Borgholms tvåhundraåriga födelsedag söndagen den 28 augusti. Detta så stort påkostade firande blev den dagen något av en flopp. Att högtidligheterna och firandet på torget sammanföll med sommarens värsta ösregn var en sak - det kunde ju knappast arrangörerna rå för. Men att sedan - när regnet sedan var slut och solen tittade fram - så var hela firandet över och som bortblåst, det var väl närmast att betrakta som årets skandal. Då satt nämligen stadens självutnämnda honoratories tillsammans med de kungliga majestäterna  samt diverse kommunala höjdare från halva Småland och vänorter på andra sidorna av Östersjön och Atlanten och åt och drack långlunch inne på Hotell Borgholm - som Borgholms kommuninnevårare fick betala - medan samtidigt  ingenting fanns ordnat för borgholmsborna och övriga kommuninnevånarna som hade velat fortsätta att fira sin stad i det strålande vackra vädret. 
För kommunmedborgarna var det ordnade firandet över redan klockan två - ty därefter var arrangörerna helt upptagna med att frottera sig med kungligheterna och Lill Lindfors inne på hotellet. Hur stadens vanliga invånare - vars stad som skulle firas och som fick vara med och betala kalaset - skulle fortsätta att fira dagen och kvällen gav man fullständigt blanka fasen i.
Självutnämnda honoratiores efter långlunch med kungligheter på staden Borgholms 200-årsdag
Foto: Per Lublin 
Efter visningen av detta fotografi törs f-n gå in och sätta sig i frisörstolen hos Christina Edvardsson på Storgatan, för då blir man väl skalperad. Fast det blev jag väl nästan ändå för två år sedan, den enda - och sista - gången som jag har varit hos henne och blivit klippt.
På tal om flopp så är väl frågan om förra årets värsta flopp ändå inte var den så kallade demokratiberedningen, där jag själv deltog. Den var tillsatt av kommunfullmäktige - med en deltagare från varje parti - och med uppgift att komma fram till förslag på hur medborgarnas inflytande i kommunen skulle kunna öka. Full av entusiasm gick jag in i detta angelägna arbete för att snart märka att flera i gruppen inte alls var intresserade av ökat inflytande för kommunens medborgare. Ganska så motvilligt - och bara för att kommunfullmäktige så bestämt - anordnade man ett antal sockenträffar där det skulle inhämtas synpunkter från medborgarna. Vid dessa tillfällen var vissa i beredningsgruppen mer intresserade av att "besserwissigt" förklara för dem som kommit dit hur saker och ting var och hur det borde vara än att lyssna på vad de medborgare som kom till träffarna tyckte. Inte underligt att intresset bland allmänheten för dessa träffar ganska snart kom att minska. 
Den här bilden från en av beredningsgruppens "sockenträffar" i höstas är på sitt sätt väldigt talande. Av dem som då kom dit var det endast en som återkom vid en återträff nu i våras.
Politikerna lägger ut texten och talar tydligt kroppsspråk
Foto: Per Lublin
Bilden säger det mesta. En radda politiker som bildligt talat står med byxorna nere. Dom skulle ju lyssna på medborgarna men intar istället motsatt position så att det blir medborgarna som får lyssna, eftersom politikerna tydligt tror sig veta bäst. Precis tvärtemot hur det var tänkt när demokratiberedningen tillsattes!
Av hänsyn till mina möjligheter att få igenom något vettigt i gruppen så har jag länge avstått från att visa denna bild. Ända tills nu, när det bara är att konstatera demokratiberedningens totala misslyckande och att alla försök att kunna få till något i rätt riktning där har varit förgäves. 
Och så en bild som ni heller inte kan ha sett, för den tog jag alldeles nyligen idag:
Vallmo och blåklint på överblommat rapsfält
                                                                                                       
En film som ni aldrig har sett förr
Slutligen till er som missade det historiska jubileumsspelet på torget på stadens 200-årsdag den 28 augusti om hur det var på den lilla platsen Borgehamn för nu snart tvåhundraett år sedan när staden kom till - eller som kanske vill se föreställningen i repris (denna gång utan att behöva bli genomblöta)!  
Nu kan ni få se detta skådespel på en kvart i en film som aldrig visats förr ifall ni klickar HÄREn film som slutar med en av skådespelarnas privata lilla statskupp mot sin "sonsons sonson sonson" kung Carl XVI Gustaf som satt i på plats i publiken. 
Detta är ni faktiskt värda att få se!
Ha en bra midsommar och en fortsatt fin sommar! 
Kommentarer 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar