November månads kommunala möten öppna för allmänheten i Borgholms kommun som enligt beslutade mål "ska präglas av öppenhet" :
  • SOCIALNÄMNDEN måndag den 20/11 med start kl 9. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från den öppna delen av mötet
  • KOMMUNFULLMÄKTIGE måndag den 20/11 med start kl 18. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. Kommunstyrelsens budgetförslag. Kommunstyrelsens taxeförslag för nästa år. FILM från mötet
  • KOMMUNSTYRELSEN tisdag den 21/11 med start kl 13, Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från mötet: del I (före kafferasten, del II (efter kafferasten)
  • UTBILDNINGSNÄMNDEN SKULLE ha ett inledningsvis ÖPPET möte (punkterna 1 - 11) tisdag den 21/11 med start kl 13. Vilket framgår av Ärendelista med handlingar. Mötet blev dock förvandlat till STÄNGT redan innan uppropet. Vad som hände då kan ses i ett kort litet filmat inslag HÄR!
  • SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN torsdag den 30/11 med start kl 9 . Mötet äger rum i KS-rummet i Stadshuset. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet.
SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av blogginläggen är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland facebook-symbolen. Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

fredag 2 juni 2017

Ölands Skördefest kan bli ännu större

En undersökning gjord av SIFO på beställning av regionförbundet bland 500 slumpvis utvalda svenskar bosatta utanför Kalmar län visar att Ölands Skördefest är det populäraste evenemanget i hela Kalmar län och att det är fler som uppger att de tänker besöka besöka Ölands Skördefest inom de närmaste tre åren (6 % av de tillfrågade) än som uppger att dom har besökt skördefesten någon gång under de senaste fem åren (4%). 
Det här är naturligtvis glädjande siffror som visar på att Ölands Skördefest kan bli ännu större. Då är det viktigt att dom nya besökarna inte blir besvikna. T ex borde det hända mer saker på östra sidan, där både aktiviteterna och utbudet har minskat i takt med koncentrationen till orter på västra sidan som t ex Eriksöre. 
Upplevde själv en stor besvikelse härom året vid färd Öland runt med gästande bekanta under konstnatten, då vi fick erfara att nästan allt var stängt efter midnatt på östra sidan. Kunde samtidigt se att flera av dom tidigare pluspoängarna där helt hade försvunnit. Även på norra Öland borde man kunna både göra och få ut mer av Ölands Skördefest. 
T ex när det gäller matsidan. Vem som helst med lite matlagningskunskap och tillgång till en öländsk kringbyggd gårdsplan borde kunna öppna en liten "skördefestkrog" och servera bra mat på öländska råvaror. Se bara vilken succé det blev när ett några sommarboende i Södvik för ett antal år sedan öppnade krog under skördefesten på den vindskyddade gårdsplanen på sin gamla avstyckade ölandsgård. Dom fick fler besökare år från år tills det till slut blev knökafullt och halvtimmeslånga köer till matbeställningen. Åtskilliga ölänningar skulle kunna ta efter med liknande koncept och göra skördefesten än mer populär.
Här finns en uppgift för vår näringslivssekreterare att se till att inga kommunala tjänstemän och / eller regler då lägger hinder i vägen, vara sig det gäller tillagning, servering eller utskänkning så länge normal hygien iakttas.
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar