Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 25 februari 2018

Det Stora Meloditramset

Och så lyssnade jag förstås - som vanligt om söndagarna - på Godmorgon världen och "Pabblick sörviss" i radions P1 i förmiddags för att hålla mig lite ajour med vad som händer i den stora vida världen. 
Vad som tycks överskugga allt nu för tiden - oavsett vad den amerikanske presidenten Donald Trump twittrar om eller hur många kärnvapenmissiler som hans lille fetlagde nordkoreanske kollega Kim Jong-Un sänder ut tvärs över Japan eller vad det månde - är förstås Det Stora Meloditramset i TV som fyller både etermedia och tidningsuppslag vecka ut och vecka in. Och att tittarsiffrorna har gått ner var förstås huvudnyhet även i Pabblick sörviss, där programledarexperten Lotta Engberg och f d finansministern Bosse Ringholm gav goda råd. Med i studion fanns bl a även det nya radarparet Bert Karlsson, Ebba Busch Thor, Leif G W Persson och Gudrun Schyman. 
Klicka här och sedan på den vit/blåa startpilen som dyker upp så får du höra! Bl a när Bert lägger av en fjärt. Ska det vara seriöst så ska det!
Plats för kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR! 

1 kommentar:

  1. Håller med - vilket meloditrams.....Donald Trump och hans anhang är skällsord i vår familj. Tycker nästan synd om KD (men bara nästan) att ta in otäckingen Bert Karlsson må väl vara sista spiken i kistan. Vad Gudrun, som jag ändå beundrar och tycker är en duktig politiker, ska med GW att göra övergår mitt förstånd. När man ser på världen för övrigt, kanske det ändå inte är så illa i en del svenska småkommuner. I Borgholm har de i alla fall dig, min vän.
    Kram
    Ewa

    SvaraRadera