torsdag 8 februari 2018

Gågatan i Borgholm - inget där Kjell Jakobsson och några särintressen ska få bestämma!

VÄLDIGT IRRITERANDE att kommunledningen inte bryr sig om vad borgholmsborna i största allmänhet egentligen tycker när det gäller gågatan utan bara lyssnar på vissa tongivande personer i Borgholms Cityförening - som dess ordförande Kjell JakobssonDetta med anledning av en artikel i Ölandsbladet idag.  
Jag blir så upprörd när demokratin fungerar så dåligt!
Gågatan är en fråga som berör alla i Borgholm och inte bara företagarna i cityföreningen. 
Kanske berör gågatan rent av dom allra flesta kommuninnevånarna, eftersom Borgholm är vår enda stad och dom flesta av oss handlar eller bara flanerar där någon gång då och då. Eller gillar att sitta på en uteservering på gågatan. Gågatan berör antingen vi vill kunna strosa bilfritt på den, eller vi vill kunna köra bil och parkera på den.
Därför har gågatefrågan blivit en fråga som engagerar många - oavsett uppfattning - och där dom flesta har en åsikt. Alltså inget där Kjell Jakobsson och några särintressen ska få bestämma.
Det vore väl bra mycket vettigare att en gång för alla ha en folkomröstning om gågatan i Borgholm än att ha ännu en folkomröstning i denna evinnerliga kommunsammanslagningsfråga som  vi redan har röstat om. 
Åtminstone borde det anordnas en neutralt hållen opinionsundersökning bland medborgarna i frågan  - och inte bara bland köpmännen - innan några ändringar görs, varken åt det ena eller andra hållet!
------------------------------ 
Vad tycker DU om det här inlägget? Klicka på den blå texten Kommentera härunder och skriv en egen kommentar! Då kan du samtidigt få se vad ANDRA kan ha tyckt - ifall dom hunnit tycka till. Om ingen kommenterar tror ju både jag och andra att allt jag skriver är rätt och riktigt och det kunde ju bli lite farligt för mig. Det är ju aldrig bra att bli alltför styv i korken. Ibland kan det vara nyttigt med lite mothugg. Men det är förstås också alltid trevligt med medhåll.
Kommentera!

2 kommentarer:

 1. Bra att du finns som vågar säga ifrån. Det skulle behövas fler som du.

  SvaraRadera
 2. Det är inte så säkert att den lilla skara beslutade
  inom Cityföreningen representerar alla företagare
  i stan. Kan tycka att få personer har alldeles för
  stort inflytande över lag.
  Bra förslag att ta reda på vad folk tycker!

  SvaraRadera