ÖNSKAR ER ALLA EN FIN SOMMAR - MED NATTLIGA HÄRLIGA LIVGIVANDE REGN!!!

ÖNSKAR ER ALLA EN FIN SOMMAR - MED NATTLIGA HÄRLIGA LIVGIVANDE REGN!!!

lördag 10 februari 2018

Nej tack, Stefan Carlsson!

Nej tack, bäste Stefan Carlsson!
Jag vill inte att mina ynka skattepengar ska gå till att avlöna dig för att du ska driva på för att man ska kunna kringgå folkets ställningstagande på Öland för 8½ år sedan i den enda rent öländska folkomröstning som någonsin har förekommit.   
Det räcker med att du för inte så länge sedan lät skattebetalarna stå för dina krognotor och privata porrsamtal på länsstyrelsens telefoner. Där visade du ett synnerligen dåligt omdöme och det var inte mer än rätt att regeringen gav dig sparken när du stod där med byxorna nere! Nu ska verkligen inte öländska skattebetalare behöva betala för att du ska bedriva tjyv- och rackarspel för försöka att slå ihop de olika kommunerna på Öland när en majoritet av Ölands befolkning för mindre än nio år sedan vid en demokratiskt genomförd folkomröstning på hela Öland sa ett tydligt nej till en öländsk storkommun .
Jag missunnar dig inte ett nytt jobb - och vill det privata näringslivet anställa en snuskgubbe som lobbyist för ett eller annat, så må det vara deras ensak - men våra allmänna medel på Öland ska banne mig inte gå till en person som hanterar skattepengar på ett sådant sätt. Och ännu mindre för att driva på för en sak som går direkt tvärs emot den i en demokratisk folkomröstning uttryckta folkviljan.   
Jag förstår inte hur våra kommunalråd på Öland kan ösa så mycket beröm över dig som man kan läsa om i dagens tidningar.  
Är det verkligen "kompetens" att sitta och runka till stönande röster i telefonsamtal för tiotusentals kronor  på det allmännas räkning? OK, det var ett par år sedan, men ändå. Något värre faktiskt än den Toblerone på det allmännas bekostnad som i praktiken gjorde Mona Sahlin politisk omöjlig för mer än ett årtionde. 
Eller är det "kompetens" att under sin tid som landshövding göra sig av med kompetent naturvårds- och kulturvårdsexpertis på länsstyrelsen och samtidigt öppna dörrar för vänner med mycket pengar. För mig luktar det mera vänskapskorruption än kompetens. 
Det är snarast skrattretande som vi läser i dagens tidningar - om det inte vore så bedrövligt - hur våra kommunalråd på Öland skulle kunna tro att en person som redan under sin landshövdingstid i olika sammanhang uttalat sig till förmån för att slå ihop ölandskommunerna - kanske t o m med Kalmar - "förutsättningslöst" och "opartiskt" skulle kunna utreda vad som blir bäst för Öland. Det blir ungefär lika "förutsättningslöst och opartiskt" som om en socialdemokrat - alternativt en moderat - skulle få göra en utredning om vad som skulle bli bäst för Sverige, en regering ledd av Stefan Löfven eller en regering ledd av Ulf Christersson
Bäste Stefan Carlsson, håll dina solkiga fingrar borta från det här och lämna den öländska demokratin ifred!
Per Lublin 
------------------------------ 
Vad tycker ni övriga läsare om det här inlägget? Hårda ord kanske, men jag står för dom. Klicka på den blå texten Kommentera härunder och skriv en egen kommentar! Då kan du samtidigt få se vad ANDRA kan ha tyckt - ifall dom hunnit tycka till. Om ingen kommenterar tror ju både jag och andra att allt jag skriver är rätt och riktigt och det kunde ju bli lite farligt för mig. Det är ju aldrig bra att bli alltför styv i korken. Ibland kan det vara nyttigt med lite mothugg. Men det är förstås också alltid trevligt med medhåll.
Kommentera!

7 kommentarer:

 1. Som vanligt är du klockren Per. Alla vi svenskar har haft nog av denna typ av politiker som skor sig själva på det allmännas bekostnad på olika sätt. Tycker inga ord är för hårda för en man som använder allmänna medel till krognotor och porrsamtal - oavsett hur lång tid som gått. Att han sedan som vanligt är i svensk rikspolitik blir sparkad snett uppåt är skämmigt, men landets politiker förstår väl inte bättre. Tyvärr breder den totala inkompetensen ut sig över stat och kommun. Kommer ihåg under min tid hur få höga politiker i Borgholms Kommun som var ordentligt pålästa inför fullmäktigemötena, det lär väl inte vara fler idag. De ska vara tacksamma som har dig Per.
  Kram
  Ewa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ewa för din uppskattning! Liknande får jag inte precis från kommunens politiker :-)

   Radera
 2. Stefan Carlsson blev bara omplacerad, varken dömd eller fälld för någonting överhuvudtaget. Han kunde fortsätta sitt liv som om ingenting hade hänt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, han fick ju genast lämna landshövdingeresidenset när han blev avslöjad och det är ju faktiskt visst skillnad på att få vara landshövding och att få sitta på någon omplaceringstjänst någon helt annanstans. Bostadsfrågan löste han genom att flytta till fritidshuset i Djupvik och blev på så sätt medborgare i Borgholms kommun - en kommun som han hela tiden velat avskaffa!

   Radera
 3. Du borde vara lite mer diplomatisk i ditt språkbruk. TROR ATT DU SKULLE VINNA PÅ DET.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har nog rätt i det, Unknown, så jag är tacksam för synpunkten.
   Jag har ibland lite för lätt att ta i med mina ord och det är ju inte särskilt diplomatiskt. Men jag gillar bättre att tala klarspråk än att hymla, samtidigt som jag är medveten att alla inte uppskattar det. Konsten är att finna en god medelväg, för jag inser ju att jag kunde vinna mer på att välja min ord bättre.

   Det här blogginlägget var dock direkt adresserat till Stefan Carlsson och jag tror INTE att jag kunde påverka honom hur diplomatiskt jag än skulle uttrycka mig. Han är inte riktigt typen som låter sig påverkas när han väl har bestämt sig för något. Under hans tid som landshövding förekom det att tjänstemän som vågade visa att dom inte tyckte som Stefan Carlsson ganska snart försvann från länsstyrelsen. Tror knappast att han själv begriper att han med sin klart partiska bakgrund som pådrivare för en kommunsammanslagning borde avhålla sig från att ta på sig en roll som kräver opartiskhet och ett förutsättningslöst agerande.

   Sen var det naturligtvis ett par slängar från min sida åt de politiker som inte vill acceptera folkets ställningstagande i en folkomröstning. Och där klarar jag nog inte av att vara diplomatisk och skräda orden! Tycker att jag var snäll som inte hängde ut dem med namn.

   Radera
 4. upptäckte dig via thoralf, du verkar vara en frisk fläkt i vårt alltmer sjuka samhälle, du behövs.

  SvaraRadera