Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 12 februari 2018

Kommentera hellre mina inlägg här direkt på bloggen än i FaceBook - så att fler får läsa era kommentarer!

Som jag ofta framhållit är jag tacksam för om ni skriver era kommentar direkt under mina inlägg i Lubbes blogg. Det är mycket bättre än att ni kommenterar dessa inlägg i kommentarsfältet på Facebook, därför att då når ni förmodligen betydligt fler*
Ändå är det alltid fler som skriver sina kommentarer på Facebook till mina blogginlägg istället för att skriva direkt under inläggen på bloggen.
Som exempel har hittills endast tre kommenterat mitt inlägg "Nej tack, Stefan Carlsson!" (i lördags) på bloggen, medan det är fler som har kommenterat samma inlägg med kommentarer på Facebook och här följer text från några olika av dessa kommentarer på Facebook:
  • Per. I en del saker håller jag med Dig men inte här. Till barn brukar det sägas när de gjort något fel att man tycker om dem men inte vad de gjorde.Det han gjorde fel gjorde han under inflytande av sin alkoholism som han enligt tidningarna sökt hjälp för och fått behandling mot. Alkoholism är en sjukdom som människor kan komma från om de vill det och söker professionell hjälp. I sitt yrkesliv har f.d. landsvövdingen varit duktig och kompetent och kommer säkert att göra uppdraget så bra det går. 
Mitt svar: Värdesätter din uppriktighet och man ska inte slå på den som ligger. Men Stefan Carlsson ligger inte längre, och i nyktert tillstånd har han varit nog så kaxig. Som t ex när ville avfärda dom mystiska fakturorna som ovidkommande strunt eller när han sett till att kompetent naturvårds- och kulturvårdspersonal försvann från Länsstyrelsen för att dom var obekväma för Landshövding Carlsson. Dålig ledarstil har inget med kompetens att göra, så vi har väl lite olika syn på Stefan Carlssons "duktighet". Men han kan säkert bli en duktig lobbyist för den som betalar honom bäst. Bäst att lägga till att jag personligen inte har något otalt med Stefan Carlsson och personligen kan han vara en glad och trevlig prick!
  • Ja vem har bestämt hans nya jobb ? 
Mitt svar: Kommunstyrelsernas arbetsutskott och kommunfullmäktiges ordförande samt "kommuncheferna" i de båda ölandskommunerna!
  • Kanske lite grovt uttryckt - men sant! 
  • Spontant, tror jag inte det är bra p.g.a. att förtroendet för honom är "Naggat" ordentligt....Då menar jag inte hans "Alkoholism" Många ser "RÖTT" då hans namn kommer upp på "Löpsedeln".... Mee Too - rörelsen är 2017-talets bästa o Viktiga Rörelse sedan Kvinnorna fick Rösträtt 2021 !!!!!! Skall Vi ser fram emot en fortsatt ledande Regering o Soc.kommun, måste Vi vara Raka o ärliga, o våga uttala det Vi verkligen tror på......
För att få en så bred bild som möjligt i olika frågor är det viktigt med kommentarer och debatt efter mina blogginlägg. Ensidig info är aldrig bra, oavsett om den kommer från andra eller från mig! Eller hur?
* ) Fotnot: Eller så kan ni förstås lämna era kommentarer på BÅDA ställena! 
Kommentera gärna detta inlägg här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar