Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 15 mars 2022

Nya dödsoffer i covid-19 i vårt län och på Öland

Titt som tätt dyker det upp nya dödsfall i covid-19 i länet, varav nyligen ett hemmahörande här i vår nordliga Ölandskommun.

Nu vid middagstid i dök för övrigt detta upp i Ölandsbladets nättidning:

”Region Kalmar län meddelar att ytterligare två personer med covid-19 har avlidit på sjukhus det senaste dygnet. Det handlar om två män från länet där den ena är i 80-årsåldern och den andra är i 75-årsåldern. Region Kalmar län lämnar inga ytterligare uppgifter om dödsfallen. Det innebär att 181 personer med covid-19 har dött på länets sjukhus under pandemin.”

Och ändå finns det dom som inte begriper bättre utan tror att pandemin är över. 

Bland annat kommunfullmäktiges ordförande som kräver att kommunfullmäktiges ledamöter från och med nu måste sitta personligen fysiskt närvarande i salen för att få deltaga. 


Kommunfullmäktiges ordförande

Trots  att det finns utrustningen tilldelad alla ledamöter som gör att dom faktiskt kan vara med på distans. Varför ska då inte den möjligheten få användas?

Undrar 

Per Lublin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar