Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 17 mars 2022

Ölänningar ska ha samma rätt till bensinkostnadsersättning som andra!

Otroligt hur dum det tycks vara tillåtet för en regeringstjänsteman att vara. Om verkligen och kartan inte stämmer överens, så är det kartan som gäller för tjänstemannen. Om Kalmar ligger i vägen för Öland på kartan, så finns tydligen inte Öland. Således går öländska bilägare miste om den extra femhundring som bilägare i flertalet smålandskommuner får som ”bensinpriskompensation”.

Till exempel får bilägarna i Västervik denna extrapeng eftersom tättbefolkade Västervik - till skillnad från t ex norra Öland - räknas som glesbygd. Trots att det i verkligheten bor så ofantligt mycket mer folk i Västervik.

Västerviksborna som knappast har större behov att köra bil än ölänningarna och som tillika har stadsbusstrafik får detta extra bidrag till bensinen. Men inte ölänningarna. Men bensinen är väl inte billigare här?

Se till att tankefelet rättas till och inse att Öland finns och att ölänningar inte ska behandlas annorlunda utan ha samma rätt som andra. Den kungliga Djurgårdsinrättningens tid är faktiskt förbi!                     

Per Lublin

1 kommentar:

  1. Håller med dig till fullo, Per. Mycket märkligt resonnemang från Sveriges regering. För övrigt tycker jag att man borde sänka skatterna på bränsle (och el) så att medborgarna kompenseras i förhållande till deras förbrukning. Detta med allehanda bidrag - som så klart ska betalas ut just innan valdagen - är inte vägen framåt.

    SvaraRadera