Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 31 juli 2010

Syndafloden och Noaks ark


Det här evinnerliga regnandet för lätt tankarna till syndafloden.

I småskolan fick vi lärde oss att Gud straffade människorna med syndafloden för deras synder men förvarnade Noak, som var en rättfärdig man, så att han kunde bygga en ark och kunde rädda sig och de sina och en hel artbank av jordens djur och växter från att dränkas.

Om det nu är så att vi ska straffas med en ny syndaflod för våra politikers synder, så verkar det som om eldsjälarna i Rällaskogens Vänner har blivit förhandstipsade, för dom har byggt en ark vid stranden av Kalmarsund, färdig att sjösättas. Visserligen av sten - precis som den halvt övervuxna förebilden på Karums alvar - men ändå, den kan nog duga om det skulle gälla!

Tänk bara på Erik Axel Karlfeldts dikt "Arken", där han liknar Öland vid en skuta, och där sista strofen lyder:

Håll ut från land med spak och spark,
håll rodret stark,
tänd lyktan, Långe jan!
Här seglar Noaks nya ark
mot klangfull ocean.

Från det ena till det andra, så har Rällaskogens Vänner ordnat en tipspromenad i Rällaskogen idag lördag mellan kl. 14 - 17 med samling vid Rälla gård. Man kan kan anta att vännerna har satt upp nya skyltar - istället för dom mystiskt bortplockade - så att dom som deltar i vandringen kan få se exakt var det är som kommunstyrelsens majoritet med Lisbeth Lennartsson i spetsen tycker att skogen kan offras för Ekerums intressen och hur stora ytor det handlar om. Borde vara lärorikt för blivande ledamöter i det efter valet tillträdande kommunfullmäktige som så småningom ska få ta avgörande ställning till den utställda planen! Och även för andra som kan ha funderingar om Rällaskogen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar