Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 18 juni 2011

Lisbeth om Maud: "Gör rätt som lämnar nu"


Att Lisbeth Lennartsson inte är beredd att lära av sin förebild på riksplanet framgick redan i morse när man slog upp Ölandsbladet och läste Lisbeth Lennartssons kommentarer till Maud Olofssons avgång.

Lisbeth Lennartsson tycker att Maud Olofsson "gör rätt som lämnar nu, så att en ny partiledare i god tid kan leda partiet framåt mot nästa val".
Lisbeth antyder att "det finns många starka kandidater". Tror människan att hon själv månntro att hon själv är en stark kandidat till att få efterträda Maud Olofsson som partiledare på riksnivå och näringslivsminister? Hua mej!

Att Maud Olofsson lett ett parti som på riksnivå gick ned från 7,9% till 6,6% mellan de båda senaste valen må vara en sak. Men Lisbeth Lennartsson har faktiskt lett ett parti som på kommunal nivå mellan samma båda val gått ner från hela 37,6% till 25,3%. Och efter hennes uttalanden efter valet i höstas om de anhöriga (till de boende på kommunens äldreboenden) som "bara är ute efter arvet" är hon knappast lämpad att leda sitt parti i en ny valrörelse.

Förhoppningsvis för centerpartiet i Borgholm kan det finnas "många starka kandidater" som kan ta över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar