Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 6 november 2012

Klart som korvspad


Klart som korvspad att barnen i de asylsökande familjerna ska ha skollunch. Precis som alla andra barn som går i skolan. Frågan är bara vem som ska betala.
Det är inte rimligt att kostnaderna ska läggas på Borgholms kommun, där ekonomin redan är körd i botten och man av kortsiktiga besparingskrav t o m diskuterar vansinniga förslag om nedläggningar av skolor med ökande elevunderlag.
Det är inte klokt om enskilda - som t ex ägarna av Lundegård, Kapelluddens camping och Klinta Camping - ska kunna tjäna grova pengar på asylsökande, samtidigt som kringkostnaderna ska kunna vältras över på kommunen.
Klart som korvspad är också att Migrationsverket borde ta ett större ansvar såväl för de kostnader som kan uppstå för berörda kommuner, som för de störningar som i övrigt kan uppstå i omgivningen.
Det sistnämnda har man varit väldigt dåliga på när det gäller förra vinterns asylsökande, där kommunen och livsmedelsbutiker fick bekosta ordningsvakter vid bibliotek och butiker.
Att Lisbeth Lennartsson tänker med röven och kommer med diverse konstiga uttalanden är inget nytt. Inte heller att hon blir hysterisk när riksmedia sätter åt henne och då tar till reträtten. Vad lokalbefolkning tycker skiter hon däremot högeligen i. Lisbeth Lennartsson i ett nötskal.
För ett bättre Borgholms kommun måste vi byta kommunalråd NU!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar