Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 12 november 2012

På besök i Älvsjö och Adjö Ölands Näringslivskontor!


Har under några dagar bevistat Älvsjömässan uppe i Stockholm, där det samtidigt - i var sin stora hall - har pågått både mat- och dryckesmässan Mitt kök och en hälsomässa med hälsokost och mycket annat.
Kul och trevligt och mycket gott att smaka på. Har nog gått upp ett par kilo på dom här dagarna, så alla förstår nog på vilken av de båda mässorna jag tillbringade den mesta tiden.
Öland hade som vanligt en egen liten avdelning på mat- och dryckesmässan som hade fullt av besökare.
För övrigt fick Öland en dominerande plats, genom att där man gick in till mässan så pryddes väggen av den jättestora löktavlan, skapad av Theo Jansson från Ventlinge, och alldeles innanför entrén fanns ett par fantasifulla prydnadsverk av Mary Engholm från Färjestaden.
I vimlet kunde också den så kallade näringslivschefen Anders Nyholm skymtas den första dagen. Dels mötte jag honom på språng inne på mat- och dryckesmässan någonstans, och dels träffade jag honom på hälsomässan där hans son stod och sålde sin produkter. Sen var han försvunnen från Älvsjö. Jag hoppas verkligen att kommunens skattebetalare inte ska behöva vara med och betala den nyholmska resan till och från Stockholm, utan att han - liksom vi andra - får betala sin resa själv.
Anders Nyholms myckna resande har med åren blivit nog så dyrt för de öländska skattebetalarna. Kan inte tro att det bidragit till så många arbetstillfällen i Borgholms kommun.
Det är med tillfredställelse jag noterat att det både kostsamma och föga effektiva Ölands Näringslivskontor nu går mot sitt slut. Det är en besparing som vi från Ölandspartiets sida länge har förespråkat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar