Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 22 november 2012

Det fula sveket mot östra sidan


Det känns väldigt trist att våra skithögar till politiker lyckats i sin uppsåt att ställa socknarna på östra sidan emot varandra.
  
Nu hoppas dom väl på hurrarop från den socken som dom som dom väljer att inte sätta kniven i.
 
Synd att folket på östra sidan inte klarade att stå enade mot politikerna och stå fast kring att båda skolorna måste få vara kvar!
 
Det vore det enda vettiga!
 
Klen tröst med landsbygsutvecklingsdagen i Runsten igår, även om den säkert sådde ett och annat värdefullt frö hos folk som känner sig svikna av banker och kommun.  
Gårdagstillställningen i Rungården - för övrigt ett väl genomfört arrangemang av AnnaSara Nilsson - avslutades med en paneldebatt mellan inbjudna kommunpolitiker från båda kommunerna. Debatten leddes på ett föredömligt av TV-reportern Peter Bressler, som såg till att ingen av oss fick bli alltför långrandig. Som avslutning tillfrågades publiken om dom var nöjda med sina politiker. Inte helt oväntat blev svaret ett tydligt nej!
Vill Du kommentera, klicka här!

3 kommentarer:

  1. Hur mycket kunde Borgholms kommun spara på att avskaffa varannan politiker?

    SvaraRadera
  2. Den hela politiska organisationen kostar 3,6 mkr per år.

    SvaraRadera
  3. Förutom den kostnaden som Marcel nämner för kommunpolitikernas arvoden och ersättningar tillkommer cirka 400 000 kronor per år för kommunpolitikernas omkostnader för resor, övernattningar, traktamenten utanför kommunen etc. Så totalt torde dom kosta 4 miljoner per år.

    Avskaffade man varannan så borde det i snitt ge 2 miljoner.

    Fullt så enkelt är det dock inte att räkna ut besparingen eftersom vissa politiker kostar betydligt mer i arvoden och ersättningar än andra, så det beror på vilka man avskaffar.

    Men visst är tanken lockande!

    Jag tror att mycket vore vunnet bara på att avskaffa arbetsutskotten. Och jag förstår inte varför man måste ha dubbla viceordförande i kommunstyrelse och nämnder.

    SvaraRadera