Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 13 november 2012

Klent med kostråd sex veckor före jul


Nu är det bara sex veckor kvar till jul och efter matmässa och utan riktiga regler kring ätandet längre, så är det nog tveksamt om jag skulle komma i tomtedräkten i år ifall jag hade haft någon. Väger i dagsläget åttio kilo, vilket i mitt fall är lite väl mycket om jag nu ska tänka på min hälsa.
Har tidigare år kommit med en del kostråd på min blogg, medan jag höll på med LCHF-kost. Den kosten var bra i många avseenden och sant är att jag gick ned i vikt bara genom att äta fet mat och skippa kolhydrater så mycket som möjligt.
Men så hörde och läste jag om att kolhydratbrist kan vara skadlig för hjärnan och då blev jag lite fundersam. Jag bevittnade sedan hur en person i min dåvarande bekantskapkrets som inspirerats av mina kostråd och som stenhårt gått in för en kolhydratfri kost, nobbat allt fikabröd till kaffet och blivit av med en väldig massa överflödiga kilon, samtidigt blev så dum i huvudet, att jag faktiskt inte längre kunde ha med honom att göra.
Efter det kan jag inte säga att jag längre håller mig till särskilt strikt LCHF-kost. Det blir både bröd och pasta och annat med en hel kolhydrater i, eftersom det kanske behövs för hjärnan. Samtidigt som jag inte snålar på det feta.
Känner nog att något borde göras åt min kost, men jag vet ännu inte riktigt vad. I slutändan dock: Hellre överviktig än dum i huvudet!
Det rådet kan jag ändå dela med mig av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar