Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 10 juni 2015

Eons ansvar

Brand i kraftledningsgata kunde ha slutat illa var rubriken på ett inlägg i går. Illustrerat med en bild från platsen där man ser torrt ris i kraftledningsgatan så långt ögat når. 
Det väcker naturligtvis frågan om vilket ansvar som kraftbolaget har. 
När dom röjer sly i kraftledningsgatorna borde dom väl ändå se till att riset kommer bort och inte får ligga kvar och skräpa och bli torrt. Med kraftledningsgatorna fulla av gammalt torrt ris kan ju bränder sprida sig som löpeldar om de får fäste i en kraftledningsgata. Har inte Eon tänkt på det eller skiter dom fullständigt i konsekvenserna där dom drar fram?
Och - för att återkomma till Eon med en ständigt återkommande fråga tills det blir gjort - när ska kraftledningen genom Rälla äntligen läggas ner i kabel under jord??? Så mycket pengar som Eon tjänar på Öland, så borde bolaget inte kunna undandra sig sitt samhällsansvar för Rälla hur länge som helst.
Vill du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar