Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 27 augusti 2016

Dagen innan

Så är det dagen innan...
I morgon ska vi fira att staden Borgholm kom till och fick sina stadsrättigheten för på dagen 200 år sedan! Har under året ägnat mig en del åt att framhäva det historiska perspektivet i firandet, själva anledningen till att vi nu firar. 
Är faktiskt lite stolt över att ha lyckats få ihop en teatergrupp med 25 skådespelande som ställer upp helt utan ersättning. Vi har haft roligt tillsammans och det verkar som att alla varit nöjda med mitt manus. Och vi har haft bra samarbete i jubileumsfirandets historiska grupp - som alla arbetat helt ideellt - utan vilken genomförandet av detta skådespel aldrig skulle ha varit möjligt.
Huvuddelen av Borgehamns teatergrupp samlad vid repetition
Foto: Eva Finder 
Imorgon blir det premiär inför förväntad stor publik på torget. Och jag är märkligt nog inte ett dugg nervös.
Plats för kommentarer 

2 kommentarer:

  1. Mycket skicklig beskrivning och gestaltning av stadens tillkomst fick vi uppleva idag. Bättre de hade resten en byst av dig i norra delen av torget.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man får tacka.
      Men inte bland "hundlortarna" väl?

      Radera