måndag 29 maj 2017

Några punkter på kommunstyrelsens dagordning i tisdags

Så ska jag försöka underlätta för er som är intresserade av något speciellt från kommunstyrelsemötet i tisdags. Här är klickbara klarblå länkar till några av punkterna som fanns på dagordningen - eller sådant som "bara dök upp".:
Inledning med upprop och lite fritt frågande bland ledamöterna samt budgetuppföljning. 
Diskussion kring den uppskjutna renoveringen av Åkerboskolan och - hör och häpna -"alternativet jämna den med marken"(!) och så lite allmän info från tillfördnade "kommunchefen".
Kulturhusdebatten kring Kronomagasinet. Där kom jag in i bilden - efter att raskt ha förflyttat mig till Borgholm från Störlinge. Minst sagt irriterad över att det inte verkar bli något Kulturhus av Kronomagasinet utan det mesta av huset kommer att bli förråd eller stå helt tomt och oanvänt och resten blir lokaler för Kulturskolan. D v s långt ifrån det kulturhus för alla som tanken var när kommunfullmäktige beslutade om det. Och detta har smugit sig igenom helt vid sidan av de vanliga beslutsvägarna. Det enda som kommunstyrelsen fick ta ställning till var nu "skall-kraven" i upphandlingsmaterialet. Och sen kör det hela tydligen igång utan att kommunfullmäktige ens blir tillfrågat om den ändrade användningen av Kronomagasinet.
Debatten om smör i skolmatsalen eller margarin med inblandat smör. I och för sig är det bra – och verkligen på tiden - att ta bort nuvarande ohälsosamma bordsmargarin från våra skolmatsalar och ersätta det med något bättre. Men varför inte ersätta det med riktigt smör istället för med någon blandprodukt?

Vem farao vill egentligen ha Bregott eller andra smörmargarinblandningar när det finns riktigt smör som är betydligt hälsosammare och godare?

Såväl skolbarnen som våra äldre inom kommunens omsorg borde kunna få ha riktigt margarinfritt SMÖR på bordet! Det är både barnen och våra äldre värda! Tycker jag.
Asfaltering med eller utan trottoar på Vikingavägen i Borgholm. Jamen vad fasen, har kommunen förstört trottoaren får man väl se till att återställa den!
Flytt av återvinningsstation i Borgholm 
Försäljning av mark till Bovieran för deras bostadsbygge på kvarteret
Ska vi ha kommunal skyltpolis längs våra vägar? Nej det ska och behöver vi verkligen inte. Den övervakningen får vara Trafikverkets problem och inte kommunens.
Mot slutet stängdes mötet för att det skulle bli lite rapportering om jagandet efter ny kommunchef. Frågan om vi verkligen behöver en sådan togs inte upp. Jag ska inte avslöja vad som jag fick höra om dom kvarvarande kandidaterna men kan bara säga att jag skulle önska att dessa fick presentera sig för kommunens medborgare vid ett allmänt möte - där de kunde få svara på frågor - och sedan skulle medborgarna få rösta direkt på plats. 

Har du lust och ork att i efterhand följa kommunstyrelsesammanträdet i sin helhet har du här: DEL 1 (två timmar fram fikapausen) och DEL 2 (närmsta timmen efter fikapausen, dock inte sista ärendet då det ju blev slutet möte).

Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar