Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 6 november 2017

Ett stort jättegrattis Öland - men vi får inte glömma att rycka vidare i riksdagspolitikerna!

Visst är det glädjande att Gripen Gas inte har uttnyttjat sitt tillstånd för borrningar på Öland innan tiden för tillståndet har gått ut. Med gemensamma krafter har vi ölänningar gjort allt vi kunnat för att stoppa vansinnesprojektet - som har överklagats så långt som det bara varit möjligt och lyckats fördröja det hela så länge att det inte längre varit intressant för Gripen Gas. 
Oljeprisena har gått ner så påtagligt att projektet inte längre ter sig lönsamt för Gripen Gas. Det är den krassa anledningen till att det öländska grundvattnet nu har räddats från det ödesdigra hot som borrningarna och "frackingen" skulle ha inneburit. 
Skulle tiderna ändras så att intresset för att börja borra i den öländska berggrunden efter gas/olja åter vaknar hos Gripen Gas så måste dom isåfall göra en helt ny ansökan och hela proceduren tas om från början. En procedur som dom efter detta vet kan bli långdragen.
Vi ölänningar som - oavsett politisk och lokalgeografisk hemvist - har gjort gemensam sak i kampen har nu all anledning att gratulera varandra med ett stort  tack och jättegrattis!
Men vi får dock akta oss för att ropa hej förrän vi har kommit över bäcken. Vad som återstår är att se till att lagstiftningen snabbast möjligt ändras, så att sådana huvudlösa tillstånd som Gripen Gas fick - men inte kom att utnyttja - i fortsättningen blir omöjliga. Det är val till riksdagen nästa år, så se till att rycka i alla riksdagsmän och deras påläggskalvar och få in frågan i allas valbudskap så att en lagändring inte låter vänta på sig ytterligare! 
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar