Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 13 november 2017

Ölandschips på hälsomässa

Hittade också till "Allt för Hälsan" under mitt Stockholmsbesök i Älvsjö. Det är ju praktiskt att aningen stinn och fullproppad av delikatesser kunna promenera över från matmässan till en hälsomässa i en annan mässhall och strax kurera sin stinna mage med diverse uppiggande hälsomedel.
Som står uppdukade som flytande smakprov i små plastmuggar i var och varannan monter. Efter ett antal "schåtts" av varierande slag är man piggelin igen!
Här träffade jag äntligen ett par mantalsskrivna medborgare från Borgholms kommun efter minst tjugo tusen steg i Älvsjövimlet. Nämligen Uffe och Maysan Wahlqvist (egentligen Ulf och Mary-Anne) från Källingemöre som tillsammans med en medarbetare var där och sålde sina ölandschips gjorda på bruna bönor. 
Bönchipsen är med sina långsammare kolhydrater betydligt hälsosammare än sedvanliga chips gjorda på potatis som efter en påse lägger sig som en klump i magen. Därför tycker Uffe och Maysan att det är på hälsomässan som dom möter sin bästa målgrupp. 
Uffe och Maysan med medhjälparen "Bosse Bus" i mitten gör PR för Öland
För övrigt har Uffe och Maysan förlagt sin sin produktion till grannkommunen, närmare bestämt Färjestaden, detta på grund av företagsovänligt krångel och visat ointresse från Borgholms kommuns sida när dom för åtskilliga år sedan ville utöka sin verksamhet och sökte lämpliga lokaler. 
Tyvärr har vår kommuns ansvariga fortfarande mycket kvar att lära när det gäller företagsklimatet. Där räcker det inte med bara snack! 
Foto: Per Lublin 
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar