Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 14 februari 2018

Snövit och dom tio gubbarna

Snövit och dom sju dvärgarna har ni väl hört talas om? I vart fall ni som växt upp under 1900-talet kan jag tro. Men Snövit och dom tio gubbarna, det slår ju högre - och var skulle det vara om inte just i Gubbholms kommun!
Igår var jag med på ett möte i Stadshuset i med gruppledarna för de olika partierna i kommunen samt kommunfullmäktiges presidium. Vi var tio gubbar (varav jag förstås var en) och en tanta (hon som sammankallat mötet) som träffades där i ett rum för att samtala om samtalstonen i politiken. Hur mycket mer gubbigt kan det egentligen bli? På tjugohundratalet!!!
------------------------------ 
Vad tycker DU om det här inlägget? Klicka på den blå texten Kommentera härunder och skriv en egen kommentar! Då kan du samtidigt få se vad ANDRA kan ha tyckt - ifall dom hunnit tycka till.
Kommentera!

3 kommentarer:

  1. Så gubbig som Borgholms kommun redan är så är det ju inte så konstigt att kvinnorna hoppar av från sina uppdrag i politiken. Snart är det bara gubbar som bestämmer. Rena artonhundratalet. Usch!

    Karin

    SvaraRadera
  2. Är du inte gubbig själv som använder uttrycket tanta?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo när jag tänker efter så. Ska kanske be Eva-Lena Israelsson om ursäkt för att jag använt det uttrycket om henne. Ifall hon råkar ha läst mitt inlägg.

      Kan nog inte vara lätt att vara ensam kvinna bland tio gubbar, inte ens för kommunfullmäktiges ordförande!

      Radera